Naj živita gripa in prašičja kriza

Vsaka poenostavitev je po svojem bistvu laž, vendar se je v zavidljivo kratkem času družbeni realnosti uspelo zbanalizirati do te mere, da je poenostavljanje postalo že kar resnica sama.

Zapisano vsekakor velja na globalni ravni, vendar je Slovenija uspela celoten proces družbene regresije izpeljati s takšno hitrostjo in učinkovitostjo, da jo je brez vsakega dvoma mogoče izpostaviti kot izjemno bleščeč eksemplar.

V dobrem desetletju tako imenovane slovenske demokracije se je namreč slabi desetini ljudi uspelo popolnoma polastiti tistih nekaj ventilov, prek katerih je mogoče napihovati finančne in vse druge družbeno-motivacijske balone, od pritiska v njih pa je odvisno tako dihanje kot tudi nehanje vsake skupnosti.

      brave-new-world.jpg

Če ne razumete, o čem pripovedujem, potem poglejte tam nekje med sedmo in osmo zvečer na Ljubljansko borzo in videli boste, s kakšno lahkoto in vsem ostalim v posmeh se napihuje zavoženi Istrabenzov balon. Ali pa se vprašajte, kako hitro vas je mogoče prepričati, da si na obraz nataknete masko in greste svoj eksistenčni strah namesto na cesto raje pestovat kar domov za štiri stene - kjer boste brez vsakega dvoma najbolj varni.

Bošta Turk (psevdonim v odhajanju)

Dodaj odgovor / Leave a Reply