Arhiv za november, 2008

Rupel ZA Soviča

petek, november 28th, 2008

Ex premier Janeza Janša je na enem od televizijskih soočenj pred letošnjimi parlamentarnimi volitvami svojemu nasprotniku Borutu Pahorju oponesel nenačelnost ob prosjačenju za veleposlaniško mesto za padlega mariborskega župana Borisa Soviča po zadnjih lokalnih volitvah.

ČE PRAV RAZUMEM, Janša takrat Pahorja ni izpostavil le kratkemu dnevnemu posmehu, temveč mu je v dobri stari tajkunski maniri prav po vizionarsko izstavil tudi ZADOLŽNICO.

ČE TOREJ PRAV RAZUMEM včerajšnje imenovanje Janševega zunanjega ministra Dimitrija Rupla za posebnega (vele)odposlanca pri novem premieru Borutu Pahorju, POTEM JE DOLG SEDAJ POPLAČAN.

AMPAK, ČE PRAV RAZUMEM, POTEM RES SPLOH NE RAZUME ... TA NAŠ  NOVI PREDSEDNIK VLADE ... DA VEČINA NJEGOVIH VOLIVCEV NI GLASOVALA ZA Boruta Pahorja, TEMVEČ PROTI Janezu Janši in Dimitriju Ruplu ter predvsem PROTI ŽE POLDRUGO DESETLETJE TRAJAJOČI preVLADI NEPOTIZMA, KLIENTELIZMA IN KORUPCIJE v Sloveniji.

          znamka.jpg
      Bošta Turk (psevdonim v nastajanju)

Občutek me ni varal (glej blog: To bo dober psevdonim; marec 2008), Peter Jambrek je bil res dober psevdonim. Ampak sedaj so novi časi. Skladno s strogo zavezujočimi kriteriji (glej komentar k blogu: 572.; december 2007) sem na notranjem natečaju izbral novo ime in mislim, da bo veseli in navdušujoče enodimenzionalni dr. Bošta z lahkoto nadomestil učinkovitega Petra J.

Dalajlama – čas za spremembe!

torek, november 11th, 2008

Reveži vseh dežel združite se. In potem lepo poprosimo vse naše kralje in bogatine, naj nikar ne požgejo vsega svojega krzna. Naj kar nam dajo hermeline in soboljevino, da se z vso tisto toplo kožuhovino mogoče le pretolčemo čez to prihajajočo in strah zbujajočo zimo.

zzverci-web.jpg

Peter Jambrek (psevdonim v odhajanju)

* * * Slišal sem, kako je dalajlama pozval svoj narod, naj se odreče krznu. In potem sem videl ljudstvo tibetansko, kako se je odzvalo na klic svojega voditelja ter širom dežele pripravilo grmade, na katerih so v svetih hekatombah zagoreli kožuhi vseh dobrih živali.