Arhiv za september, 2008

Volitve 08

sreda, september 24th, 2008

klee-web-1.jpg

    Paul Klee
    Srečanje dveh mož;
    vsak domneva,da je drugi na višjem položaju

    jedkanica/1903

(več …)

Naredite mi to MESTO spet slovensko!

ponedeljek, september 22nd, 2008

Če sem pravilno doumel povolilni nastop aktualnega precednika vlade Janeza in njegov kratki kurz iz demokracije, potem mi sporoča tri stvari. Prvič, da je PODEŽELJE njegovo, se pravi da sta ON in NAROD ENO. Pod drugo je ugotovil, da je edini gnojni čir v tem narodu MESTO, in nam zato pač kot vsak pravi kaplar ukazuje: NAREDITE MI TO MESTO SPET SLOVENSKO. Kot zadnje pa mi je še pojasnil, da v temle narodu in tejle demokraciji nikakor ne šteje vsak glas, temveč da v temle narodu in tejle demokraciji ne štejeta niti dve tretjini tistih VOLIVCEV, ki na slovenskem podeželju NISO VOLILI ZANJ, AMPAK SO VOLILI PROTI NJEMU

pika

Tovornjaki za vlado

četrtek, september 11th, 2008
    tovornjakca-mail.jpg

(več …)

PRO PATRIA – slovenski KONEC in finski ZAČETEK

torek, september 9th, 2008

Odkar je med televizijskimi programi na slovenskih televizijah postala najbolj popularna finska nacionalka, se je to žal odrazilo zgolj na vnovičnem drastičnem padcu funkcionalne pismenosti med slovenskimi politiki na oblasti. Po vsej verjetnosti se je to zgodilo zato, ker se je v tretjem mileniju pismenost razlezla s papirja tudi na ekrane, kjer so se črkam pridružile še gibljive podobe in glasovi na poljubnem številu kanalov. To je razmeroma kompleksna zadeva. In zato ni čudno, da že dober teden dni poslušam tako oblastno politiko kot oblastne medije, kako se ubadajo s KONCEM prispevka finskega Berglunda, ki naj bi brez vsakega dokaza obtožil koruptivnosti slovenskega Janeza. Zamislil sem se tudi sam nad strukturo filmčka, v katerem ob sklicevanju finskega novinarja na domnevno zaščito virov ni bil prikazan niti en sam obremenilni dokument. Se vam zdi to čudno? Najbrž res, če vam je KONEC filma povsem zameglil pogled na njegov ZAČETEK! Naj vas spomnim: PRISPEVEK SE ZAČENJA S SESTANKOM NA DUNAJU, KJER FINSKI NOVINAR NAVAJA TAKO ČAS KOT TUDI UDELEŽENCE KORUPCIJSKEGA KOMPLOTA.

In zdaj poskusite razmisliti: ALI SI JE FINSKI NOVINAR V NASPROTJU Z VSEMI VELJAVNIMI ŽURNALISTIČNIMI STANDARDI OMISLIL NOV DOMIŠ LJIJSKO-NOVINARSKI ŽANR ... ALI JE PO VAŠ EM DOBIL V ROKE TAJNIČIN ZAPISNIK S POSLOVNEGA SESTANKA NA DUNAJU... ALI PA SI JE MOGOČE DOVOLIL TAKO HUDE OBTOŽBE NA PODLAGI NEČESA, ČESAR ŽAL ZARADI ZAŠ ČITE VIRA V ČASU OBJAVE RES NI MOGOČE SPRAVITI V OBLIKO PISNEGA DOKUMENTA - glede na želje slovenskega obrambnega ministra po možnosti celo skupaj s podpisi in žigi vseh sodelujočih skorumpiranih gumpcev iz domovine in tujine?

Peter Jambrek (psevdonim v nastajanju)

OSAMOSVOJITEV

sreda, september 3rd, 2008

Osamosvojitev je dobra ... ampak ... KAKO SE OSAMOSVOJITI OD OSAMOSVOJITELJA??

Peter Jambrek (psevdonim v nastajanju)