Ana Brez Joka se je oglasila

Dialog sledi v komentarjih …

4 komentarjev na “Ana Brez Joka se je oglasila”

  1. ana pravi:

    …ja, lep pozdrav :)

    opozorilo o tem, da bom ob koncu knjige morda jokala mi je enkrat posredoval prijatelj, ki me je bil pred tem povabil na predstavitev knjige (ki se je nisem mogla udeležit), ker ve, da rada berem. knjigo sem prebrala in blog se mi je zdel zanimiv pa sem pustila komentar … sem se pa s komentarjev odmaknila po ”jezni” izjavi o minljivosti bibe, ker se mi je zdelo, da ne more biti namenjena meni. ali bi bilo vsaj čudno, če bi bila. sem malo zapletla stvari? se opravičujem, če sem povzročila nevšečnosti!
    vse lepo!

  2. darč pravi:

    Hej Ana Brez Joka,
    nič nisi zapletla stvari … Ni tvoja stvar, če sem bebo in odgovarjam v komentarju nekomu, za katerega menim, da ga poznam in da on pozna mene.

    Tudi moj zadnji odgovor je izhajal iz istega nesporazuma, saj sem verjel, da poznaš bibo, a še ne veš, da je ni več.

    Oprosti, zanima me, če se ti seveda da povedati, kako si doživela Ano D.

    Lepo mej,
    Darč.

  3. ana pravi:

    …sožalje za bibin odhod.

    Knjiga me je prestavila v svojstveno odmaknjeno razpoloženje, ki se me je oklepalo tudi, ko nisem brala in vztrajalo še nekaj časa po prebranem. Sililo me je v razmišljanje o kalupih, ki si jih v življenju postavljam.
    Na mestih sem si želela, da bi lahko podčrtala stavke, ki so me zadeli v živo (kar JE nenavadno, ker teh vzgibov sicer ne poznam, ker želim knjigo pustiti v njeni čistosti), ker jih je sicer ubogost spomina izgubila nekje med sinapsami. Blizu mi je bil način opažanja podrobnosti in pododtenkov razpoloženj.Ne maram secirati zgodb (aha, ob tem asociacija na presenetljivo število anatomskomedicinskih podrobnosti v knjigi). Prežvečene nekaj izgubijo. Poskušam samo Brati… ok, ne vem, če je tole moje pisanje kakorkoli smiselno…nisem navajena komentirati prebranega (ponavadi meljem pri sebi, ampak ne tako zelo besedno, da bi znala misli enostavno pretipkat) in še najmanj avtorju samemu :) Recimo, da sem v zadregi…
    Ana

  4. darč pravi:

    Ana,
    nikakor ne,
    težko bi me kdorkoli s svojim odzivom spravil v tako fino vzdušje, kot si to storila s temi parimi stavki. Smisel?? .. neposrednosti nikoli ne manjka smiselnosti in po pravilu skoraj vedno preseže vsako domišljavo poznavalstvo. Posebej dražljivo mi je prebrati tisto o podčrtovanju stavkov, ker me spomni na čas, ko sem se lahko z zaljubljenko v Ano D ‘obilno pogovarjal’ kar s citati iz knjige. Ampak pri ljudeh, ki so preblizu predmetu ali človeku, je vedno treba upoštevati pomanjkanje distance. Pri tebi pa tega ni in potem lahko verjamem, da je vsaj še en človek, ki mu Ana D govori sama od sebe. No.. haha.. tako hudo ni.. knjiga je od dosedanjih bralcev dobila skoraj po pravilu izjemno dobre odzive.

    Ana, šibam nekam naprej. Ko bo le kaj časa, se oglasim.

    Ajd, Darč.

Dodaj odgovor / Leave a Reply