Arhiv za december, 2012

MI zombiji & ESdeES

četrtek, december 27th, 2012

ESdeES nam je dala vedeti: Če so že v carski in Gogoljevi Rusiji dobičkonosno kupčevali z 'mrtvimi dušami', potem lahko v Janševi demokratični Sloveniji še toliko bolj nekaznovano mešetarimo z 'živimi mrtveci'. Ta stranka (+ partnerji) nas na svetovnih tržnicah res že predolgo prodaja kot dodobra usmrajeno meso po dampinških cenah, tako da me je resnica iz njenih elektronskih ust neskončno vzradostila. Osvobodila me je. Kot pač vsaka resnica. Jaz sem zombi in mi smo zombiji. To drži kot pribito. Če jaz ne bi bil oziroma če mi ne bi bili 'živi mrtveci', potem tudi takšne groteskne karikature demokratičnih strank ne bi mogle živeti dlje od ene slovenske pomladi.

In začuda celo neodvisni doktorji (sociologije?) na multimedijskem portalu MMC niso čutili nobene potrebe po kakršnemkoli delanju sile lastni stroki, ko so si v svojem komentarji tak bistrovoljno oceniti sposobni bili, kak dasiravno v popolnosti derži ESdeES-ovska nagóda o 'vstaji zombijev', ali zaderžati bi se jim treba bilo v tem časi bar malo in nikarte kar čez zob pljuniti taiste očite resnice derhali vu gobec.

naslednjič: USTRAHOVALCI

NAČELNO

četrtek, december 20th, 2012

Vsak lopov in vsak sodnik lahko brez resnih težav najde opravičilo in primerno razlago za svojo odločitev. Razlika med njima je samo v tem, da se sodnik – tudi ustavni sodnik -, ki v dveh enakih primerih odloči povsem nasprotno, še isti hip spremeni iz sodnika v lopova. Lopov takšne sreče žal nima.

naslednjič: USTRAHOVALCI

?a-o-bankah?

sreda, december 12th, 2012

Če skorumpirana politika prodaja skorumpirane banke, je to nekaj povsem razumljivega, saj je le tako korupcija spet na dobičku in njen trajnostni razvoj zagotovljen. Malo težje je razumeti narod oziroma celo nacijo brez ene same banke, ki bi lahko finančno podpirala morebitne državno-nacionalne strateške usmeritve. Ampak to slejkoprej ne more biti problem, če gre za državo brez vsake strategije.

O bankah nima smisla izgubljati besed, saj nam je nedolgo tega od vlade povsem neodvisni družboslovec, dr. Urban Vehovar, kar prek nacionalne televizije dal vedeti, da je treba največjo slovensko banko prodati Deutsche Bank in nikomur drugemu. In šlus.

Ne, o bankah res nima smisla izgubljati besed. Saj lahko občani in občanke Slovenije glede na potrebe naroda že jutri prispevamo vsak po en evro ter ustanovimo čisto novo SLOVENSKO HRANILNICO.

Spet vas imajo za norca

ponedeljek, december 10th, 2012

V tem trenutku lahko pred ljubljanskim magistratom upravičeno protestirajo le slovenski neonacisti na čelu z gospodom Gorenakom in Gospodom Janšo.

Žargon pravšnjosti

ponedeljek, december 10th, 2012

 

 

 

 

 

 

 

V javni prostor so vpeljali nov žargon - žargon vulgarnosti - ki mora po sami naravi reči opljusniti tudi njih same. Zato pravim: V Butalah je nenazadnje lahko tudi Janez župan.

strahokracija

četrtek, december 6th, 2012

Brez vsakega vprašanja ali opozorila so nas po slabih dvajsetih letih povsem na tiho preselili iz demokracije v strahokracijo (fobokracija). Ta oblast nas straši kadar in kjer le ima priložnost; to pa samo zato, da bi lahko ob dovolj zastrašenih ljudeh v miru in brez motenj dokončala svoj zavratni posel: razdelila in spri-vatizirala celoten javni prostor.

Podoba minulih let – če jo za jasnejši pogled le malo poenostavimo – kaže sila klavrno sliko. Pokaže se namreč, kot da nam je bila demokracija potrebna samo za to, da si je bilo pod krinko 'ljudstva' mogoče razdeliti slovenski patrimonij ter razlastiti domala vseh pravic velik sloj najbolj nebogljenega in nezaščitenega 'ljudstva'. Zdaj smo se znašli v strahokraciji, kjer se plenjenje po 'kanglerjevski' metodi seli v globino in širino javnega prostora; njegova posledica pa ne bo nič drugega kot razlastitev in pokoritev novega velikega dela 'ljudstva'.

Sprašujem se, kaj pride potem, po vladavini strahu? Ne vem, mogoče strahovlada (dominatio crudelis)!