Arhiv za 'berem poezijo' Category

MI zombiji & ESdeES

četrtek, december 27th, 2012

ESdeES nam je dala vedeti: Če so že v carski in Gogoljevi Rusiji dobičkonosno kupčevali z 'mrtvimi dušami', potem lahko v Janševi demokratični Sloveniji še toliko bolj nekaznovano mešetarimo z 'živimi mrtveci'. Ta stranka (+ partnerji) nas na svetovnih tržnicah res že predolgo prodaja kot dodobra usmrajeno meso po dampinških cenah, tako da me je resnica iz njenih elektronskih ust neskončno vzradostila. Osvobodila me je. Kot pač vsaka resnica. Jaz sem zombi in mi smo zombiji. To drži kot pribito. Če jaz ne bi bil oziroma če mi ne bi bili 'živi mrtveci', potem tudi takšne groteskne karikature demokratičnih strank ne bi mogle živeti dlje od ene slovenske pomladi.

In začuda celo neodvisni doktorji (sociologije?) na multimedijskem portalu MMC niso čutili nobene potrebe po kakršnemkoli delanju sile lastni stroki, ko so si v svojem komentarji tak bistrovoljno oceniti sposobni bili, kak dasiravno v popolnosti derži ESdeES-ovska nagóda o 'vstaji zombijev', ali zaderžati bi se jim treba bilo v tem časi bar malo in nikarte kar čez zob pljuniti taiste očite resnice derhali vu gobec.

naslednjič: USTRAHOVALCI

Dalajlama – čas za spremembe!

torek, november 11th, 2008

Reveži vseh dežel združite se. In potem lepo poprosimo vse naše kralje in bogatine, naj nikar ne požgejo vsega svojega krzna. Naj kar nam dajo hermeline in soboljevino, da se z vso tisto toplo kožuhovino mogoče le pretolčemo čez to prihajajočo in strah zbujajočo zimo.

zzverci-web.jpg

Peter Jambrek (psevdonim v odhajanju)

* * * Slišal sem, kako je dalajlama pozval svoj narod, naj se odreče krznu. In potem sem videl ljudstvo tibetansko, kako se je odzvalo na klic svojega voditelja ter širom dežele pripravilo grmade, na katerih so v svetih hekatombah zagoreli kožuhi vseh dobrih živali.

Volitve 08

sreda, september 24th, 2008

klee-web-1.jpg

    Paul Klee
    Srečanje dveh mož;
    vsak domneva,da je drugi na višjem položaju

    jedkanica/1903

(več …)

Poiesis …

sreda, maj 16th, 2007

Dobre pesmi začuda nikoli niso pesnik, lahko so mogoče le njegov sram …

Darč